joi, 12 ianuarie 2017

Bunea Stancu prins la furat zapada

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Bunea Stancu, a fost surprins miercuri noapte, la ora 0:47, furand doua sacose de zapada dintr-un morman aflat in fata scarii 2, a bocului C5 din Viziru 3. Un pensionar care a iesit sa-si plimbe cainele rasa Malamut de Alaska l-a surprins pe Baronul PSD umpland pe furis doua sacose mari de Kaufland cu zapada. Revoltat de acest gest, pensionarul a sunat imediat la Politie si a sesizat furtul. Un echipaj de politie care se afla in Bariera, la Catedrala, s-a deplasat spre locul faptei si l-a prins pe dl. Bunea chiar cand terminase de incarcat cea de a doua sacosa. Acesta a incercat sa se disculpe afirmand urmatoarele: "Imediat dupa viscolul si ninsoarea din weekend, patru utilaje si 15 angajati ai Primariei au degajat toata zapada din fata casei si din curtea vilei in care locuiesc. Asa ceva nu este normal si cred ca este vorba de razbunarea unuia dintre angajatii Primariei Braila care nu ma avea la suflet. Probabil ca l-am injurat o data si de atunci imi poarta ranchiuna. Chiar daca am facut puscarie, tot om sunt si eu! Si inca mai am dreptul sa ma bucur de toate drepturile cetatenesti. Ce, eu n-am dreptul sa am zapada in fata casei??? Adica, cum..., nepoteii mei de ce sa nu faca un om de zapada?! E de-a dreptul revoltator!"  Pe de alta parte, dl. Grigore Costel, pensionarul care a sesizat fapta, a spus ca nici el, nici vecinii lui de scara 2 nu va tolera o astfel de fapta - "Da-l naibii de mafiot! Cum sa acceptam asa ceva??? Ne-am chinuit doua zile sa facem aceste mormane frumoase de zapada. Chiar si doamna doctor Olguta a iesit cu noi in fata blocului si a dat cu lopata! Si acum sa vina un fost puscarias sa ne ia zapada pe care am strans-o cu atata truda? Pai, la banii lui, imi comandam zapada din Canada daca aveam nevoie pentru nepoteii mei! "

miercuri, 11 ianuarie 2017

Pinguini in Braila!

Un grup de 26 de pinguini a fost observat in dimineata zilei de 11 ianuarie pe malul stang al Dunarii, vis a vis de Primaria Brailei. Pasarile artice au fost vazute de personalul unui spargator de gheata care degaja sloiurile din zona portului. Se pare ca pinguinii incercau sa traverseze Dunarea si sa ajunga in oras. Cei care se aflau pe spargatorul de gheata au sunat imediat la Insitutul de Cercertari BioEcologice din Braila si au raportat acest eveniment neobisnuit. Specialistii de la ICB au venit de urgenta pe faleza Brailei si au confirmat cele vazute de marinari. Contactat de jurnalistii nostri, profesorul Valentin Sanduleac de la Universitatea Ecologica Braila a facut urmatoarele declaratii: "Pinguinii aflati la Braila fac parte din familia Pygoscellis Antarticus (Chinstrap) si se pare ca se afla intr-o mare migratie in cautare de hrana.
Pinguinii din Antarctica ar putea muri din cauza condiţiilor grele de găsire a hranei si doar 10% din pinguinii mici însemnaţi de către cercetători revin pentru a se reproduce. În anii '90, proporţia de pinguini ce reveneau pentru a se înmulţi se ridica la 40-50%. Se poate spune ca adevăraţii vinovaţi care au dus la dispariţia populaţiilor de pinguini, sunt micii creveţi, care afectează aceasta specie de pinguini. Creveţii de tip kirll au nevoie de gheaţă pentru a supravieţui. Din cauza schimbărilor climatice şi topirii gheţarilor, aceşti creveţi nu se pot reproduce, ducând la dispariţia unei surse importante de hrană pentru pinguini. Singura explicatie pentru acest drum atat de lung strabatut de aceste pasari acvatice, din zonele artice pana in Braila, este tot hrana. Datorita faptului ca in Braila firmele de salubritate nu mai ridica gunoiul de cand a inceput sa ninga, mirosul resturilor de mancare aflate in tomberoane si pe strazile Brailei au determinat aceasta migrare in masa a pinguinilor Pygoscellis Antarticus"
Atentionam cetatenii Brailei ca aceste pasari nu sunt animale de casa si nu pot fi imblanzite. Daca ii vedeti cautand in gunoaiele din fata blocurilor sau din fata curtilor, nu trebuie sa-i speriati sau sa-i goniti. Aceste pasari pot fi periculoase si pot ajunge pana la testicule, muscatura lor fiind destul de puternica.